2013. március 8., péntek

Harmonikus energiaáramlás



Ez egy nagyon rövid áttekintés lesz a téma bőségéhez képest. Éppen csak annyi, ami minimálisan szükséges ahhoz, hogy majd elindulhassunk Elvis otthonában :).
Lakásunkban, annak valamelyik helyiségében, kertünkben, munkahelyünkön, de bármilyen körülhatárolt térben a legerősebb, legfrissebb energiák északkeleten vannak jelen, itt összegződnek az északról és keletről érkező energiák.  Az észak-északkelet-keleti terület ezért pozitív energiapotenciálú. Érdemes ezt a részt ablakokkal, üvegtégla használatával minél jobban megnyitni, tisztán, tágasan tartani.  
A körülhatárolt téren végigvándorolt, elhasznált, összesűrűsödött energia délen és nyugaton, legintenzívebben délnyugaton távozik.  Az itt jelenlévő energia negatív , ami nem jó vagy rossz, csak egy minőség, amit ennek megfelelően kell használni. Erre a részre tehetjük a nehéz, súlyos dolgokat, a kisebb méretű helyiségeket. Jól lehet itt például aludni, vagy tárolni. A nyílászárók pedig kisebbek legyenek a pozitív részen velük szemben lévőknél. Tehát optimális esetben keleten több, vagy nagyobb ablakunk van, mint nyugaton, északon több, vagy nagyobb ablakunk van, mint délen, északkeleten pedig több, vagy nagyobb ablakunk van, mint délnyugaton. Így több pozitív energia jön be az otthonunkba, mint negatív és nem suhan át rajta felhasználatlanul.
Az északnyugat-délkelet átló mentén vált át a terület energiapotenciálja pozitívból negatívba. Emiatt ez egy dinamikus rész,  például aludni,pihenni elég nehéz itt. A hűvös, nem napjárta, északnyugati részen ez a dinamizmus mozgási energia formájában, a  napos délkeleti részen pedig belső energia formájában nyilvánul meg. Emiatt az északnyugati rész minőségéhez illik minden mozgással kapcsolatos dolog, például hintaszék,  autó, szobabicikli, délkeleten pedig az elektromos eszközök,  gépek, tűzzel kapcsolatos dolgok, mint a tévé, számítógép, kazán, vagy a kandalló vannak jó helyen.
Készítettem egy ábrát, amelynek segítségével valószínűleg könnyebben elképzelhető:


A középső rész üres, ekörül elhajlik az áramló energia. A Vaszatiban ezt Brahmasztánnak nevezik. Itt egy függőleges irányú energiaáramlás van jelen a Föld és az „Ég” között. Ezt a részt ezért célszerű üresen hagyni.
A jövő héten pedig már Elvis is "bejön a képbe"! :)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a magyarázó rajzod!

    Már nagyon várom, hogy mi fog kiderülni Elvis otthonával kapcsolatban!

    M. Edit

    VálaszTörlés