2013. április 19., péntek

Elvis otthona Vaszati szemmel IV. Kedvenc helyek



Hol szeretett Elvis legjobban tartózkodni Gracelandben? A védikus asztrológiai térképünk alapján, abból, hogy egészen pontosan hol helyezkedett el a Hold, amikor megszülettünk, meghatározhatók azok az égtájak, amelyek minősége a legmegfelelőbb számunkra és így a leginkább feltöltenek minket.
Amikor Elvis megszületett, a Hold 9°4’-en állt a Vízöntő csillagképben, azon belül is a Shatabisha naksatra 1. padájában. Így az ő egyéni égtája a délkelet, valamint a dél, délnyugat és az északkelet. 
Az alagsor alaprajza, alatta pedig az emeleté.
 A délkelet egy tűz jellegű, dinamikus égtáj. Jó itt a konyha, kazánház, kandalló, akinek személyes égtájai között szerepel, dolgozni is jól tud itt. Elvis dolgozószobája az emeleten délkeleten található. 

A földszinti alaprajz.
 A dél és a délnyugat már sűrűbb, fáradtabb, elhasználódottabb energiaminőségű: pihenni, aludni lehet itt jól. Graceland mindhárom szintjét szemrevételezve azt látjuk, hogy Elvis délnyugaton tartózkodott a legszívesebben. A pinceszinten a tévészoba, a földszinten a nappali, az emeleten pedig Elvis hálószobája található itt. 
A nappali a földszint délnyugati részén, háttérben a zeneszoba. A délnyugat minőségéhez a sötét-, vagy földszínek illenének, amelyek a dzsungelszobára jellemzők.
A tévészoba az alagsor délnyugati részén.
  Északkeleten az alagsorban a mosókonyha található. Ez nem valami kedvező és Elvis nem valószínű, hogy sűrűn megfordult itt. Az emeleten erre az égtájra esik Lisa szobája. Az északkelet a jövő képviselői, a gyerekek területe is. A földszinten két helyiség található itt. A konyha tűz jellegű, nem szerencsés ezen a friss, tiszta égtájon. A dzsungel szoba évekig stúdióként működött, itt vették fel Elvis utolsó lemezeit. Egyéni égtájként minősége alkotáshoz, szellemi munkához kiváló. Zárójelben jegyzem meg, hogy még jobb lemezek születhettek volna, ha ez a stúdiót nem nehéz, faragott bútorokkal és sötét színekkel rendezik be, hanem az északkeletnek megfelelően könnyű, világos és szellős. 
A dzsungel szoba északkeleten. Itt készítette Elvis utolsó lemezeit.
Összességében elmondhatjuk, hogy Elvis remekül érezte, hol töltődik fel legjobban energiával és ezeket az égtájakat megfelelően használta is.
Ezzel a bejegyzéssel egy időre elbúcsúzunk Gracelandtől, bár terveim szerint példaként később is gyakran előkerül majd :).
Egy képes-zenés körültekintés Gracelandben egyik kedvenc számommal: "Welcome to my world" (Isten hozott a világomban):

Az Elvis otthonáról szóló sorozat többi részét is olvastad már?
Elvis otthona Vaszati szemmel 1. A birtok
Elvis otthona Vaszati szemmel II. A főépület
Elvis otthona Vaszati szemmel III. Merre terjeszkedjünk?

2 megjegyzés:

  1. Ritka és szerencsés eset, amikor valaki megérzi, hogy a születési időpontja szerint számára mely égtájakon levő helyiségek kedvezőek.

    Attól függően, hogy mi az egyéni égtájunk, az egyes égtája üzenete más és más lehet számunkra. Ha valakinek az egyéni égtája a délkelet, akkor délkeleten az alábbiakra számíthat:

    Siker, szerencse, boldogság. A délkeleti dolgozószoba a sikert egész biztosan meghozta számára...

    Az északkeleti bővítményben levő második dolgozó üzenete pedig: magas életszínvonal, jólét, öröm, társadalmi megbecsülés...

    Köszönöm, hogy megosztottad ezt velünk!

    VálaszTörlés