2017. augusztus 25., péntek

Nincs rá pénzem


Ez az egyik leggyakoribb kihívás, amivel Vaszati tanácsadóként szembesülök. Sokan szeretnék tudni, hogyan tehetnék otthonukat a természettel harmóniában lévővé és őket segítővé, de úgy érzik, az anyagi lehetőségeik nem teszik lehetővé tanácsadó igénybe vételét, vagy a javasolt korrekciók megvalósítását.


Néhány egyszerű, pénz nélkül is megvalósítható ötlet, amivel érdemes elindulni:


Engedd be a lehetőségeket! (Forrás: hebbes.be)

Teremts teret a lakásodban – elsősorban a pénzáramlást leginkább befolyásoló északon és a kedvező lehetőségekkel kapcsolatos északkeleten! Hogyan?



 Selejtezz ki mindent, amire nincsen szükséged, nem használod, nem tölt el örömmel, ha ránézel! Az otthonod a tükröd – és itt lehetőséged van a tükröt javítani. Ha elengeded azokat a tárgyakat, bútorokat, amik már nem szorosan a tieid, az életedben jelen lévő felesleges, gátló, gyerekkorod óta felhalmozódott hiedelmek, aggodalmak is feloldódnak. Képes leszel olyan életet teremteni, ami valóban a tiéd.



Told el innen a nehéz bútorokat!



A kedvező, pozitív energiák északról, északkeletről és keletről tudnak bejönni a lakásunkba, ha vannak itt nyílászárók, amik ezt lehetővé teszik. Ha azonban nagy, nehéz bútorok vannak itt - például az ágy, vagy a ruhásszekrény – ezek komoly akadályt képeznek az áramló energia útjában. A legjobb, ha át tudod tenni őket délre, délnyugatra, vagy nyugatra, de legalább az adott helyiség déli, délnyugati, vagy nyugati falára. Már az is tud némileg segíteni, ha arrébb tudod tolni abba az irányba!



Tegyél tükröt, tiszta vizet északra és északkeletre!



Tükör szinte mindenkinek a lakásában van. Felerősíti az adott terület energiaminőségét. Ha nálad a déli, délnyugati, vagy nyugati részen található, akkor rakd át északra, vagy északkeletre úgy, hogy ha belenézel észak, északkelet, vagy kelet felé tekints!  Hasonló a hatása a tiszta víznek is – egy kancsóban, vagy egy tálban tehetsz belőle északra, vagy északkeletre.



Használj világos, semleges színeket északon és északkeleten!



A fehér, törtfehér, krémszín árnyalatok jók itt, a tiszta vizet jelképező világoskék úgyszintén. Az észak legjobb színe a zöld – például, ha van egy szép, kisebb méretű szobanövényed, itt jó helye lehet -, az északkeleté a vajszín, vagy világossárga. A vöröses-tüzes, illetve a fekete, vagy sötét színű tárgyakat azonban érdemes innen elrakni, ha a selejtezés után is ragaszkodsz hozzájuk!



Semmi sem túl apró változtatás! Sok kis dolog megfelelő megválasztásával is sokat tudsz tenni! Például odafigyelhetsz a fogyócikkek, mint a szappan, vagy mosogatószer színére.



Tedd ki északkeletre, amit szeretnél elérni, megvalósítani!



Ami igazán lényeges számodra és szeretnéd megvalósítani az életedben, arról rajzolj, fess, keress képet, vagy írd le minél részletesebben, érzelemtelibben és tedd ki a lakásodnak arra a részére, ahol a legerősebben érkezik a pozitív energia: északkeletre! A selejtezéshez hasonlóan nagyon fontos önismereti, önfelfedező folyamat, amíg rájössz, mi is kerüljön ide.



Ha ilyen módon elindulsz és a lehetőségeidhez képest beleteszed magad a változtatásokba, tapasztalni fogod, hogy könnyebb lesz. Elsősorban a gondolkodásod, hozzáállásod változik – kevésbé lesz aggódó és anyagközpontú, azaz a biztonságérzetedet kevésbé kötöd majd a felhalmozott, összegyűjtögetett tárgyaidhoz, kevésbé aggódsz, hogy mit hoz a holnap és egyre inkább rájössz, hogy a természet, a sors, az univerzum gondoskodik rólad. Ami valóban fontos számodra, ahhoz mindig hozzájutsz. Persze ehhez arra is szükség van, hogy te is tegyél érte: például dolgozz, alkalmazd a Vaszati elveket és tudatosan költsd a pénzed, azaz legyél tudatában annak, hogy amire kiadod, azt megerősíted az életedben, a világban.



Sok más eszköz is létezik természetesen, ami a felsorolt változtatások mellett használható és látványosabb is, de ha ilyen módon elindulsz, lesz lehetőséged tapasztalt, a te teredben a lehetőségeket teljes körűen felismerő tanácsadó és akár átépítés igénybe vételére és téged a képességeid, lehetőségeid kibontakoztatásában maximálisan segítő otthon létrehozására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése