2020. március 19., csütörtök

Belső folyamataink és az időminőségek tükröződése a lakásunkban 1. – Szaturnusz, a lényegesre koncentrálás és felelősségvállalásEgyre nagyobb teret nyer, hogy a körülöttünk lévő, általunk befolyásolható teret igyekszünk a saját képünkre formálni. Ezt tehetjük örökölt, vagy évtizedek óta használt bútorok, textilek, tárgyak variálásával, a boltokban készen kapható holmikkal, vagy saját elképzeléseink alapján elkészíttethetjük, esetleg saját kezűleg elkészíthetjük ezeket. Számtalan variációs lehetőség áll rendelkezésünkre és valóban sokszor igen egyedi, különleges tereket tudunk létrehozni, akár az elképzeléseinket megértő és tovább vivő szakember, lakberendező segítségével. Térrendezési tanácsadóként tíz éve járok otthonokba, munkahelyekre, követek figyelemmel lakberendezési oldalakat, csoportokat és figyelem, hogy mi a közös mégis a nagy egyediségben és ez hogyan és főleg minek a hatására változik az évek folyamán.
Az utóbbi években nagy teret hódítottak a sötét színek. Teljes falakat, helyiségeket festettünk sötétszürkére, mélykékre, sötétzöldre, vagy feketére. Divatba jöttek a sötét színű, gyakran fekete konyhabútorok, szaniterek, csapok, zuhanyfejek és még sorolhatnám. A bútorok jó része igen szögletes, határozott kontúrú, fekete fém részekkel kombinált. Csempékben, tapétákban, textilek mintáiban elterjedt a határozott, geometrikus forma, minta és a betonfelületek szinte mindenen. Ezek a színek és formák a Szaturnusz bolygó analógiái.
Érdekes belegondolni, hogy van-e időszerűsége most, hogy a Szaturnusz és a Szaturnusz témái erősebben nyilvánuljanak meg az életünkben. Ennél intenzívebben, mint ahogy ezekben a hetekben, hónapokban éppen egy világméretű járvány kapcsán történik, nehezen lehetne. A legtöbben elkülönülve, bezárkózva ülünk az otthonainkban, tanulva az időnk, az erőforrásaink, élelmiszerkészleteink hatékony beosztását, felhasználásuk megtervezését. Rákényszerülünk, hogy vigyázzunk magunkra és a környezetünkre, hogy felelősséget vállaljunk saját fizikai és mentális állapotunkért, kikristályosítsuk, mi az, ami igazán fontos számunkra. A Szaturnusz saját jegyében, a Bakban jár mostanában, együtt állva a nagyon mély szintű átalakulások bolygójával, a Plútóval. Nem abban hiszek, hogy ez okoz bennünk bármit, hanem abban, hogy ez egy, az égen megjelenő jelrendszer, térkép, ami segít eligazodni a világunkban ugyanúgy, mint ahogy belső folyamatainkat kivetítjük a lakásunkba. Tehát belső és egyben időszerű igényünk a Szaturnusz témáival való, mélyreható szembesülés: rendszereink lebontása, gyökeres átalakítása, a lelassulás, befelé figyelés, az igazán fontos, lényeges dolgok tisztázása és az önmagunkért való felelősségvállalás, azaz nem kívülről várni a segítséget, megoldást, hanem azt nézni, mi mit tudunk tenni magunkért és a környezetünkért és ennek érdekében akár önként vállalt korlátokat állítani saját magunknak. Az asztrológiában és a vele szorosan kapcsolódó térrendezésben is az az egyik remek jó dolog, hogy – ha tudatosak vagyunk róla - megválaszthatjuk az analógiát, ami mentén szeretnénk, ha megnyilvánulna. Ha valami nehéznek látszik a horoszkópunkban, vagy az aktuális időminőségben, ott választhatunk egy vagy több, számunkra szimpatikus, vagy elfogadható analógiát és annak megélésébe tegyük bele magunkat minél intenzívebben, hogy ne kívülről, kényszerítő erőként kelljen megjelennie!

Képek forrása: decorliving.com, dsigners.net, pinterest

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése